صفحه شخصی شکوه هوشمند   
 
نام و نام خانوادگی: شکوه هوشمند
استان: اصفهان
رشته: کارشناسی عمومی
تاریخ عضویت:  1389/01/29
 روزنوشت ها    
 

 زامبی ها در جنگل بخش عمومی

12

فیلم های ترسناک می بینید؟ سری رزدینت اویل را بازی کرده اید؟ اگر اینطور هست حتما با واژه زامبی آشنایی دارید. موجودی خوفناک که در یک جهش زیستی ویژگی ها و رفتارهایی وهم انگیزی پیدا می کند و می تواند آن صفات را به اطرافیانش نیز منتقل کند. این ها را تا با حال فقط در فیلم و بازی دیده یا در کتاب ها خوانده بودیم. اما دانشمندان به تازگی ۴ گونه جدید از قارچ های انگلی(fungus) را کشف کرده اند که می توانند وارد بدن یک مورچه شده، ذهن و رفتار آن را در کنترل خود در بیاورند.








این قارچ های انگلی
ابتدا وارد بدن میزبان ِ مورچه می شوند. سپس ذهن و رفتار آن را در کنترل خود در می آورند و در ادامه با ایجاد واکنش های شیمیایی خاصی سعی میکنندمورچه های دیگر را جذب کرده (دعوت انگلی) و در انتها موجود میزبان خود رااز پای در می آورند.این قارچ ها از میان نمونه هایی که توسط دو مرکزتحقیقاتی در جنگل های حاره ای برزیل بدست آمده بودند، شناسایی گشتند. و جالب اینکه هرکدام از آن ها توانایی کنترل ذهن گونه ای خاص از مورچه های چوب بر* را دارند.گونه اصلی آن ها Ophiocordyceps unilateralis،برای اولین بار در سال ۱۸۶۵ کشف گردید.این طور به نظر می رسد که باید گونه هایی متنوعی از آنها در سراسر کره زمین وجود داشته باشد.
















زمانی که قارچ به بدن
مورچه ای وارد شد ،شروع به استفاده از واکنش های شیمیایی ناشناخته ای می کند تا کنترل رفتار آن را در دست بگیرد. قارچ انگلی باعث میشود که مورچه
از کلونی همسانان خود خارج شود (عملی بسیار غیر طبیعی از یک مورچه) و به
بخش زیرین برگی بچسبد،که محل زندگی جدیدش خواهد بود.حتی بعد از این که قارچ این حشره را از پای در آورد ، بدن آن به همان شکل روی برگ باقی میماند.
















بعد از اینکه حشره از
بین رفت ، قارچ که همچنان کنترل بدن را بدست دارد شروع به تولید یک شاخکی
می کند که از سر حشره به بیرون می زند.این شاخک مانند سوزن یک سرنگ عمل کرده و قارچ از طریق آن تخم های انگلی را برای آلوده کردن بقیه مورچه ها
در محیط پراکنده می سازد.البته دو تا از مجموع چهار قارچ انگلی کشف شده ،
کمی پیشرفته تر عمل کرده و این شاخک را در قسمت های دیگر بدن قربانی نظیر
پاها نیز فعال می کنند.تخم های انگلی قارچ ها نیز توانایی های مجزا وفرآیند جوانه زدن مشخصی را خواهند داشت.










البته محققان در مورد بقای یکی از این قارچ های انگلی ها ، O. camponoti-novogranadensis,شک دارند و احتمال می دهند که دیگر وجود خارجی نداشته باشد.دکتر دیوید هیوز و همکارانش که این مطالعه را به عهده داشتند در خلال سفرشان به برزیل در می یابند که مرکز تحقیقاتی که این نمونه ها از آن جا بدست آمده به طور قابل توجهی گرم و خشک تر شده است.ایشان این موضوع را به پدیده گرم شدن جهانی (Global Warming) مربوط می دانند.و اضافه می کنند که مورچه ها در برابر این تغییرات آب و هوایی محلی جان سالم به در می برند اما قارچ های اگلی ها این توانایی را ندارند.






*مورچه های چوب بر :
گونه ای از مورچه ها هستند که اندازه بزرگی داشته و در نقاط زیادی از دنیا
زندگی می کنند.آنها چوب های مرده و نم دار را برای ساخت لانه هایشان
انتخاب میکنند.

چهارشنبه 28 دی 1390 ساعت 09:17  
 نظرات    
 
جلال بهرامی 18:52 چهارشنبه 28 دی 1390
2
 جلال بهرامی
اینا دیگه چی بودن!!!!!!عمرا دیگه برم طرف مورچه !
ممنون خانم هوشمند
شهره هوشمندراد 01:26 پنجشنبه 29 دی 1390
0
 شهره هوشمندراد
میازار موری که دانه کش است که جان دارد و جان شیرین خوش است
حالا دیگه برا مورچه ها هم حرف در میارن!
مائده علیشاهی 12:11 آدینه 30 دی 1390
1
 مائده علیشاهی
عجب!!!