صفحه شخصی شکوه هوشمند   
 
نام و نام خانوادگی: شکوه هوشمند
استان: اصفهان
رشته: کارشناسی عمومی
تاریخ عضویت:  1389/01/29
 روزنوشت ها    
 

 ۱۰ کشوری که وجود دارند اما ممکن است شما ندانید بخش عمومی

11

در جهان تعدادی کشور بسیار کوچک است که شاید تاکنون اسم آن ها را هم نشنیده باشید. کشورهایی که شاید کوچک و جمعیت کمی‌ داشته باشند، و این باعث شده باشد که درباره آنها چیزی ندانید اما آنها در این جهان وجود دارند. در اینجا ما ده مورد از آنها را به شما معرفی می‌کنیم.


۱٫ ناگورنو کاراباخ
جمعیت : ۱۱۰٫۰۰۰
مساحت : ۴۴۲۴٫۱۰۲ مایل مربع
مرکز : استپاناکرت
۱٫ ناگورنو کاراباخ
جمعیت : ۱۱۰٫۰۰۰
مساحت : ۴۴۲۴٫۱۰۲ مایل مربع
مرکز : استپاناکرت

این جمهوری بین ارمنستان و آذربایجان قرار دارد، اما این کشور به هیچ کشور دیگری وابسته نیست، در جایی که ۹۵ درصد از جمعیت ارمنی است و ما بقی یونانیان و کردها هستند.


۲٫ جزایر پیتکرن
جمعیت : ۵۰
مساحت : ۱۸٫۱ مایل مربع
مرکز : آدم هوستون

جزایر پیتکرن یک مجمع الجزایر آتشفشانی شامل چهار جزیره، که قبلا مستعمره انگلیس بودند، می‌باشد. زبان رسمی ‌آنها انگلیسی و تاهیتی است. در سال های اخیر کلیساهای این جزیره را بسته اند چرا که تنها هشت نفر در هر هفته برای عبادت به آنها مراجعه می‌کردند. همچنین این جزیره فقط یک رستوران دارد.


۳٫ جزایر کوک
جمعیت : ۱۹۵۶۹
مساحت : ۹۱ مایل مربع
مرکز : Avarua

جزایر کوک سالانه پذیرای ۹۰۰۰۰ گردشگر است.بنابراین گردشگری صنعت و منبع اصلی درآمد ساکنانش است. از دیگر منابع درآرمد صادرات غذاهایی دریایی و میوه می‌باشد.


۴٫ توکلائو
جمعیت : ۱۴۱۶
مساحت : ۵ مایل مربع
مرکز : ندارد

توکلائو یک کشور با حداقل درآمد در جهان است. بنابراین، مردمانش بیشتر با کمک های نیوزیلند زندگی می‌کنند. ۹۶% از جمعیت توکلائو مسیحی هستند.


۵٫ جزیره من (مرد)
جمعیت : ۸۰۰۸۵
مساحت : ۳۳۹ مایل مربع
مرکز : داگلاس

جزیره ما بین بریتانیا و ایرلند، در دریای ایرلند است. منبع اصلی در آمد آنها بانک دریای و گردشگری است.


۶٫ Guernsey
جمعیت : ۶۵۵۷۳
مساحت : ۳۰ مایل مربع
پایتخت : سنت پیتر پورت

جزیره ای پر از صخره های شیب دار، به خصوص در جنوب آن، که مکانی مناسب برای دامپروری و باغبانی را به وجود آورده است. این جزیره مقصد توریستهای دوست دار طبیعت و پرندگان است. آب هوای این منطقه تقریبا مدیترانه ای و درجه حرارت آن به ندرت به زیر صفر و در تابستان ها هم کمتر به بیش از ۲۰ درجه می‌رسد، در نتیجه این جزیره مکان مناسبی برای رشت درخت سرو، موز و نخل است.


۷٫ کومور
جمعیت : ۷۹۸٫۰۰۰
مساحت : ۸۶۳ مایل مربع
مرکز : Moroni

کومور یک کشور جزیره ای در آفریقا ، بین موزامبیک و ماداگاسکار در اقیانوس هند واقع شده است. زمانی یک مستعمره فرانسه بود و در حال حاضر حدود ۳۰۰٫۰۰۰ نفر فرانسوی در کومور زندگی می‌کنند. ۹۸ درصد از جمعیت این کشور مسلمان است.


۸٫ تووالو
جمعیت : ۱۲۳۷۳
مساحت : ۱۰ مایل مربع
مرکز : فونافوتی

تووالو کشوری جزیره‌ای در اقیانوس آرام است. این جزیره که در گروه جزایر پلی‌نزی قرار دارد، سابقا جزایر الیس نامیده می‌شده‌است. این کشور در قرن نوزدهم میلادی مستعمره انگلیس شد و در سال ۱۹۷۸ استقلال خود را به دست آورد. حکمران را ملکه انگلیس با پیشنهاد نخست وزیر تووالو انتخاب می‌کند. مجلس نمایندگان این کشور ۱۵ کرسی دارد که نمایندگان آن با رای مردم برای دوره‌ای چهار ساله انتخاب می‌شوند. این کشور که تماما مسطح است، هیچ نقطه‌ای با ارتفاعی بیش از ۴٫۵ متر ندارد. به همین دلیل مسئله گرم شدن جهانی به معضلی مهم برای این کشور تبدیل شده‌است.



۹٫ نائورو
جمعیت : ۱۴۰۱۹
مساحت : ۸٫۱ مایل مربع
مرکز : آرون

نائورو زمانی مستعمره امپراطوری آلمان بود. پارلمان ۱۸ نفره با رأی تمامی‌افراد بالغ هر سه سال انتخاب می‏گردد. مردم در ماههای نوامبر تا فوریه به جمع آوری آب باران می‌پردازند زیرا آب شرب در این کشور بسیار کمیاب است. در این کشور نیروی مسلحی وجود ندارد و استرالیا مسئول دفاع از نائورو است.


۱۰٫ وانواتو
جمعیت : ۲۴۳۳۰۰
مساحت : ۴۷۰۶ مایل مربع
پایتخت : پورت ویلا

در این جا ۹۰ درصد مردم به فروش ماهی برای گذاران زندگی مشغولند و ۸۰ درصد از جمعیت در روستاهای دورافتاده زندگی می‌کنند. غواصی از جاذبه های اصلی توریستی است. صادرات وانوآتو را نارگیل، ماهی و کاکائو تشکیل می‌دهند و یسلاما، انگلیسی و فرانسوی از زبانهای رسمی‌ به حساب می‌آیند.

چهارشنبه 2 بهمن 1392 ساعت 07:06  
 نظرات    
 
کامبیز فلسفیان 08:57 آدینه 4 بهمن 1392
0
 کامبیز فلسفیان
با سلام خدمت خانم شکوه هوشمند
1) حداقل کاملا محرز است که کشور شماره یک وجود ندارد. آن منطقه که نام بردید قسمتی از کشور آذربایجان به نام قره باغ یا قاراباغ می باشد که در اوایل دهه نود با کمک روسیه به اشغال ارمنستان درآمده است. این اشغال با جنایات جنگی فراوان (که البته اسناد ومدارک متقن بین المللی دارد) صورت گرفته است وجمعیتی معادل یک میلیون نفر را از وطن خود آواره کرده است ( چیزی حدوذ 10 برابر جمعیت قید شده توسط جنابعالی برای منطقه)
2) شورای امنیت حداقل چهار قطعنامه بر علیه ارمنستان صادر کرده است. دهها قطعنامه از سوی سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا و نیز سازمانهای حقوق بشر بین المللی بر علیه ارمنستان صادر شده است. به جز ارمنستان هیچ کشوری آن منطقه را به رسمیت نمی شناسد.
3) نسل کشی خوجالی جز نفرت برانگیزترین تراژدیهای بشری در دوره معاصر است. و جالب است که در عکسی که پیوست نموده اید، عکس مسجد مخروبه ای که قسمتی از مناره اش مانده، خود نمایی می کند.
4)اسم ترکی و تاریخی آنرا با کمی کج ومعوج کردن به اسم ارمنی تبدیل کرده اند!!!!!!!!!!
متشکرم
امیر یاشار فیلا 15:37 آدینه 4 بهمن 1392
1
 امیر یاشار فیلا

ضمن تأیید کلیاتِ آنچه دوست ارجمندمان، آقای فلسفیان نوشته‌اند،
این نکته را هم می‌افزایم که:
در آن نسل‌کشی تراژیک، فاجعه‌بار و شرم‌آور، تنها روسیه نبود که همچون همیشه کفتاروار در میان درگیری و خونِ بی‌گناهان در پی منافع ناپاک خودش بود؛
ترکیه هم با دورویی و آب‌زیرکاهی همیشگی‌اش، پنهانی به این جنگ و کشتار دامن می‌زد، تا به خیال خام خودش، به موضوع موهوم "اختلاف تاریخی ترک‌ها و ارامنه" ابعاد منطقه‌ای و فراملی ببخشد، و نسل‌کشی ارامنه در جمهوری نوپای ترکیه به سال 1915 را به‌نوعی توجیه و ماست‌مالی کند و آن را "جنگ داخلی" یا "دنباله‌ی جنگ‌های صلیبی میان مسلمانان و مسیحیان" جلوه دهد.

در واقع، ترکیه با چراغ سبزی که به کشتار قره‌باغ و خوجالی نشان داد، در پی این هدفِ میان‌مدت بود که نخست به جهانیان نشان دهد ارمنی‌ها دشمن مشترکِ همه‌ی ترک‌ها هستند، و نه فقط ترک‌های عثمانی؛ و در گام بعدی، از ناامنی ذهنی برآمده از این کشتار بهره‌برداری کرد تا جای پای خودش را به‌عنوان "نزدیک‌ترین متحد جمهوری آذربایجان" در آن کشور محکم کند.

به‌راستی، این اندازه از دورویی و فرومایگی و منفعت‌پرستی که ترکیه در این رویداد از خود به نمایش گذاشت، شگفت‌آور و مشمئزکننده است؛ و من در بهت و حیرتم که دولت‌مردانِ ترکیه پس از چراغ سبزی که به کشتار قره‌باغ نشان دادند، اکنون با چه رویی این‌گونه وقیحانه جمهوری آذربایجان را "برادر" و "جان" و "کارداش" می‌نامند!

جالب این‌جاست که با همه‌ی این تحرکات و تقلاها و تبلیغاتِ گسترده، قاطبه‌ی شهروندانِ هر دو کشور آذربایجان و ارمنستان، هنوز خاطره‌ی روزگار یکپارچگی و دوستی و مودت‌شان را بسیار پررنگ و نیرومند به خاطر دارند، و از آن روزگار به شیوه‌های گوناگون یاد می‌کنند و آن آشتی و آرامش را آرزو می‌کنند؛ روزگاری که رشید بهبودفِ نام‌دار شش سال تمام تک‌خوان اپراتئاتر دولتی ارمنستان بود و به همراه ارکستر فیلارمونیک ایروان باشکوه‌ترین اجراهای تکرارنشدنی خودش را به یادگار گذاشت؛ روزگاری که هنرمندانِ هر دو قوم در آثارشان به تجلیل از شکوه و زیبایی‌های همسایه‌شان می‌پرداختند؛ روزگاری که مشفق در استودیوها و کنسرت‌های باکو، ترانه‌ی «Yerevan» را در ستایش زیبایی‌هایی شهر ایروان (پایتخت ارمنستان) می‌خواند؛ و روزگاری که داد و ستدهای فرهنگی و بازرگانی میان دو قوم در بستری از آشتی و همسایگی رونق داشت.
هر کاربر اینترنت کافی‌ست اندکی جست‌وجو کند تا به چشم خویش ببیند که ترانه‌های آذری که در ستایش ایروان و طبیعت ارمنستان سروده و ساخته شده‌اند، و ترانه‌های ارمنی که در وصف و ستایش بادکوبه و چشم‌اندازهای ساحلی‌اش پرداخته شده‌اند، چه‌اندازه فراوان و پرشمارند. «ماهنی»ها و ترانه‌های فولکلور هر دو قوم هم که موسیقی یکسان دارند و فقط کلام‌شان متفاوت است، در نشان دادنِ این هم‌ریشگی و هم‌بستگی تاریخی جای خود را دارند.

محله‌ی جلفای اصفهان هم که از چهارصد سال پیش مسکن و مأوای ارمنیانِ ایران بوده و در نزدیک به هشتاد سال اخیر هم پذیرای آذربایجانی‌های مقیم اصفهان شده و گذرهایی همچون «تبریزی‌ها» و «حکیم‌نظامی» و «خاقانی» را در خود جای داده، و همواره بستر دوستی و ارتباط برادرانه‌ی این دو قوم ایرانی بوده و هست، مهر ابطالِ دیگری‌ست بر ادعاهای دروغین خودنظریه‌پردازپندارانِ ترکیه‌ای و خودفروختگانِ پیرو آن‌ها.

درباره‌ی کج و معوج کردنِ نام‌ها به قصد گسستن پیوندها و ریشه‌ها هم به‌نظرم به‌تر است مقیاس بررسی و گستره‌ی نگاه‌مان را اندکی بزرگ‌تر بگیریم تا در داوری‌مان به خطا نرویم.
کج و معوج کردنِ نام‌ها و هویت‌زدایی از آن‌ها اگر بد و محکوم است، باید منصف باشیم و این را هم بپذیریم که «بادکوبه» و «آبشوران» و ده‌ها نام دیگر را «باکی» و «آبشِرُن» و... خواندن هم به همان اندازه نادرست است.
تازه این کج‌وکوله کردن‌ها پیش جعل نام یک کشور که تا نود سال پیش در نقشه‌ها و تاریخ‌ها «اران» و «قفقاز جنوبی» نامیده می‌شده، و ناگهان با فکر بکر روس‌ها و عثمانی‌های تازه‌کت‌پوشیده، با دزدیدنِ نام منطقه‌ی هم‌جوار جنوب ارس، «آذربایجان» نام گرفته، آفتابه‌دزدی به شمار می‌رود.

با سپاس از آقای فلسفیان بابت گشودن در گفت‌وگو.
امیر یاشار فیلا 07:04 چهارشنبه 7 اسفند 1392
0
 امیر یاشار فیلا

آیین یادبود قربانیان کشتار خوجالی، نیم‌روز سه‌شنبه، ششم اسفند 92
در سفارت جمهوری آذربایجان در تهران برگزار شد.
گزارش تصویری خبرگزاری مهر از این مراسم


آگاهی‌های بیش‌تر درباره‌ی این فاجعه‌ی بشری :
کشتار خواجه‌لی